De feestkleding wordt aangepast aan het soort feest waar je naartoe moet.
Een White-Tie gala is totaal iets anders dan een familiereünie.
Behalve als je uit een zeer chique familie komt uiteraard…

Ieder feestje zijn eigen kleding.

Carnaval is bijvoorbeeld een feest dat zeer uitbundig wordt gevierd.Carnavalskleding geeft je de gelegenheid om eens iets aan te trekken wat je anders nooooit zou dragen. Van hele grappige tot alledaagse maar rare kleding. Er zijn speciale winkels die dit soort kleding (online) aanbieden.

Bruiloftsfeest is een uitgelezen mogelijkheid om je mooiste feestkleding aan te trekken. Let er wel op dat het bruidspaar soms een voorkeur heeft voor een bepaalde kleur en dat je wordt verzocht je kleding daarop aan te passen. Populaire kleurthema’s zijn op dit moment Fuchsia roze, Lila en Koningsblauw.

Communie is een feest waarbij wordt gevierd dat degene die communie doet een belangrijke stap neemt naar volwassenheid binnen de katholieke kerk. Hierna mag het kind deelnemen aan het avondmaal. Vaak is dit een reden om een groot feest te geven en mooie feestkleding te dragen.

Kerst is ook altijd een mooie gelegenheid om je feestelijk te kleden. Uit eten in een mooie jurk of pak, door familie uitgenodigd voor het kerst diner, naar de kerk, kerstgala op school of gewoon thuis voor een diner voor 2.

Schoolgala’s worden op school gegeven aan scholieren die examen hebben gedaan of aan studenten die een studierichting hebben gekozen en zich hebben aangesloten bij een studenten vereniging. Soms wordt het schoolgala voor de gehele school gegeven of vanaf bepaalde leerjaren. Tijdens deze schoolfeesten word je verwacht in gepaste feestkleding te verschijnen. Voor meisjes betekent dit een gala- of cocktailjurk, voor jongens een kostuum met stropdas of vlinderstrik.

Make-a-wish is een organisatie die als doel heeft zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Ze proberen van deze dag een echte feestdag te maken om zo de kinderen een goed gevoel te geven en ervoor te zorgen dat ze even hun ziekte kunnen vergeten. Vaak gaat dit gepaard met prachtige feestkleding. Veel meisjes willen immers graag voor een dag een prinses zijn!

Sweet-16 is een feest dat is over gewaaid uit Amerika naar Nederland. Steeds meer meiden vinden het leuk om voor hun 16de verjaardag een uitbundig feest te vieren. Het staat voor het vieren van het aankomend “vrouw” zijn. Dit kan erg uitbundig worden gevierd of intiem met naaste vrienden.  Waarbij de jarige extra in de schijnwerpers staat.

Feestkleding voor kinderen en baby's

Niet alleen volwassenen hebben feestjes.
Ook de kinderen gaan gezellig mee.
Kinderfeestkleding voor meisjes en jongens kan ook op iedere gelegenheid specifiek worden aangepast.
Speciale winkels en webshops zijn zelfs alleen maar gericht op feestkleding voor kinderen.
Hier wordt dan vaak ook feestkleding voor baby’s verkocht.
Want ook die hebben een feestelijk outfit nodig.

Verjaardagskleding voor meisjes en jongens

Feestkleding voor meisjes is ook heel geschikt om te dragen op een verjaardag.
Wat is er mooier dan op je eigen verjaardag die prachtige prinsessenjurk te dragen.
Een mooie kroon op je hoofd en iedereen kan zien dat het jij het feestvarken bent!
Jongens vinden feestkleding prachtig omdat ze dan de chique meneer kunnen zijn op hun eigen verjaardag. Een feestelijke stropdas erbij en het verjaardagsfeest is compleet!

Wat voor feest heb jij…?

Geplaatst in Assortiment Feestdagen door

Tineke Van den Akker